tisdag 4 oktober 2011

TVÅ DYGN I MÜNCHEN

Resa; att hyra bil och känna sig liten, nästan bli påkörd på vägen ut från Berlin, leka lekar för att fördriva färdtiden, lyssna på dålig tysk radio, chockäta haribo, krypa under barnskylten in till toan. Vara i Bayern för första gången på två år och det såg ut och luktade som Rückersdorf. "Tjejerna sover för sig och Petter du kan gå ned i källaren!" "...vi smsar väl då?"
Oktoberfest; att klä upp sig i Dirndl och Lederhosen, dricka öl och till och med tycka att den är god, det var sol hela dagen och fortfarande sommar. Tränga sig före i toalettkön och bli nypt av arga medköanden. Prata med bayrare, österrikare och US Airforce-amerikaner. Folkfest! Tusentals människor i tracht överallt och Steven, the puke guy. "Ist hier frei?" "Nein. Und übrigens, ihr steht in Kotze". Att tappa ringar överallt och dyka ned på marken och hitta dem igen, att i skymningen åka Achterbahn med loopar och när man är upp och ned högt upp titta ut över Wiesn och München som lyste. Sitta på trottoaren och prata, en nattfalafel av münchenskt pris och att sätta sig på en tram och åka hela rundan runt för att känna sig lite som hemma.








Sightseeing i München; Alte Peter, Frauenkirche, Alt-Stadt, Odeonsplatz, Münchens enda Späti. Gå långt i solen och äta burgare. "Äsch, vi skippar att gå upp i tornet. Nu åker vi hem"







Hemresa; att bila igen, genom Bayerns vackra kullar och en röd sol mot en mjuk solnedgång. Prata om typiska tyskar i läderväst samtidigt som man åker förbi staden Lederhose, ungarna därbak (de lystrade till namnet). Om påvens transportmedel: klart han åker Segway! Och tänka att om han hade haft ett eget tält på Oktoberfest , då "hade det funnits vin i alla fall!". En tjockis som sparkade sig fram på sin motorcykel, hej Berlin.
Bästa helgen! Det var så rätt!

2 kommentarer:

  1. Det verkar som du har haft en helt grym helg Elisabet! De är det bästa, de där små vardagsflykterna (även om din vardag råkar vara Berlin...) Måste förresten påpeka hur fin du är i håret! Det klär dig verkligen!

    Kramar från en som sitter hemma och snörvlar och gärna drömmer sig bort lite genom dina sköna Münchenbilder..

    SvaraRadera
  2. Bästa helgen! Och finaste blogginlägget!

    SvaraRadera